Tmi Taru Tarvainen -logo


Suomen Ekonomiliitto valitsee joka toinen vuosi yhden bisneskirjan palkittavaksi. Vuonna 2020 voittajaksi valittiin Helena Åhmanin Keskusteluälykkyys painetilanteissa.
Vuonna 2018 palkinnon voitti taittamani Helena Åhmanin ja Harri Gustafsbergin Tilannetaju.

Vuoden 2020 palkituista taitoin voittajan lisäksi finaaliin valituista kuudesta kirjasta kaksi muutakin, Johda merkitystä ja Yrityskulttuuri on kuningas -kirjat.

Miia Savaspuron kirjaan ”Itseohjautuvuus tuli työpaikoille, mutta kukaan ei kertonut miten sellainen ollaan” laitoin kuvitukseksi puita sekä lukujen alkuihin abstrakteja kuvioita kannen tyyliin. Frank Martelan ja Karoliina Jarenkon Itseohjautuvuus-kirjaan laitoin kuvitukseksi lintuja, joten tähän kirjaan tuli viimeiselle sivulle kuva, jossa lintu lentää puusta. Taittajalla on halvat huvit, omat sisäpiirivitsit.Pyrin lukemaan taittamani kirjat, jotta löydän kaikki rumat tavutukset. Samalla saadaan korjattua mahdolliset kirjoitusvirheetkin. Eläimet ovat aina olleet minulle sydäntä lähellä, joten Sanasillan eläinkirjoja luen erityisen mielelläni. Yleissivistyksen kannalta kaikki muutkin kirjat ovat olleet hyödyllistä luettavaa: aiemmin en tiennyt yhtään mitään esimerkiksi urheiluseuroista tai pörssisijoittamisesta.Johda tunneilmastoa -kirjaan kävin päiväkävelyllä ottamassa kuvituskuvan lukosta. Vanhassa Raumassa asuessa hienoja kuvauskohteita löytyy läheltä helposti. Lehtitaittajana totuin tekemään nopeita päätöksiä enkä säikähdä tiukkojakaan aikatauluja. Tarvittaessa voin tehdä töitä myös iltaisin ja viikonloppuisin.


Järkytä avoimuudella -kirjaan tekstasin käsin lukujen alkuihin tulleet lainaukset. Vaikka helppo luettavuus kirjoissa onkin tärkeää, niin käsintekstauksissa tykkään vähän haastaa lukijaa.
100 faktaa myynnistä -kirjassa on kaksi kirjailijaa, Andrei Koivumäki ja Katleena Kortesuo. En halunnut toistaa heidän nimiään otsikoissa, joten kerroin värillä ja pikkukuvalla kumman kirjailijan tekstistä on kyse.”On ihan mahtavaa tehdä luotettavan, pätevän, ripeän, joustavan, ammattitaitoisen ja näkemyksellisen kumppanin kanssa töitä.”
HANNA VIRUSMÄKI
kustannustoimittaja, Alma Talent
”Minulla oli etuoikeus työskennellä Tarun kanssa Markkinointi&Mainonnassa lähes vuosikymmenen ajan. Viikkolehteä tehtäessä on erittäin tärkeää, että aikataulujen ja laadun hallinta ovat kunnossa. Taru oli toimituksemme viimeinen lukko, joka korjasi lopuksi muiden silmien ohi lipsahtaneet virheet ja huolimattomuudet. Taru ei tehnyt virheistä suurta numeroa, mutta säästi meidät tarkkuudellaan kiusallisilta jälkipyykeiltä.
Onko Taru siis pienisieluinen pilkunviilaaja? Ei, pois se hänestä. Hän on ahkera, taitava ja luotettava, mutta myös avara ja kekseliäs. Sellaisen ihmisen kanssa on ilo tehdä työtä.”
HEIMO HATAKKA
toimittaja, ET-lehti; Tarun ex-työtoveri ja -esimies
Tmi Taru Tarvainen -logo